
Vegetariški restoranai ir kavinės Vilniuje: kur skaniausia?
„GYVAS baras“ (Trakų g. 11)

GYVAS baras / Facebook nuotr.
2015-aisiais atsidaręs vegetariško maisto baras po kelių mėnesių tapo pirmuoju veganišku baru Lietuvoje. Gyvo baro virtuvės šefai nebijo eksperimentuoti, tad kiekvieną savaitę čia rasite po naują burgerių rūšį. Baras mėgsta gyvūnus, tad atvykdami pasiimkite ir savo augintinį!
„Radharanė“ (Gedimino pr. 32)

Radharanė / Facebook nuotr.
Vienas iš populiariausių vegetariško maisto restoranų atneš į Jūsų gastronominį gyvenimą šiek tiek egzotikos. Platus sriubų pasirinkimas, samosos, troškiniai, sumuštiniai – sočius pietus čia išsirinks tiek vegetarai, tiek veganai.
„Vegacafe“ (Totorių g. 3)

Vegacafé / Facebook nuotr.
Visi čia gaminami valgiai tik iš šviežių, kuo mažiau perdirbtų produktų. Vegacafe laikosi ajurvedinės maisto ruošybos principų, todėl jų gaminamuose patiekaluose nerasite ne tik mėsos ar žuvies, bet ir kiaušinių, margarino, sultinio kubelių, grybų, skonio stipriklių ir t.t., tad čia pasisotins net išrankiausias veganas.
„Botanique“ (Totorių g. 3)

Botanique / Facebook nuotr.
Botanika yra mokslas apie augalus, o Botanique – šių žinių pritaikymo vieta, kuri dalinasi maisto gaminimo patirtimi jau beveik dešimtmetį. Botanique ruošia tiek karštus, tiek šaltus patiekalus vegetarams bei veganams, kurie subalansuoti visiems. Restorano šefai domisi pasaulio šalių virtuvėmis ir augalų kultūromis, kurios ne visada dažnos Lietuvoje, tad čia galėsite susipažinti su visiškai naujais kulinariniais atradimais.
Ajurvedinė virtuvė (Latvių g. 7)

Ajurvedinė virtuvė / Facebook nuotr.
Nors vietos pavadinimas ir ne pats įmantriausias, tačiau labai aiškus. Aiškus dėl to, jog žinai, kad šios vietos virtuvės šefai tikrai nenaudos mėsos, žuvies, kiaušinių, grybų, svogūnų, česnakų, mielių, acto, alkoholio, kavos, šokolado bei šaldytų ir konservuotų produktų. Tačiau net ir be šių ingridientų čia pagaminami burnoje tirpstantys patiekalai. Tikrai verta bent kartą gyvenime čia užsukti.