Suvožtiniai, arba tiesiog burgeriai jau seniai nebėra tik greitųjų restoranų su šviečiančia M raide atributas. Vilniuje veikia ne vienas restoranas, kuriame ruošiami mėsainiai atrodo ne kaip sumuštinis, ant kurio kažkas atsisėdo, o kaip prašmatnu
Dažniausiai, prašnekus apie maistą mieste, į galvą šauna pietūs arba vakarienė restorane, tačiau nepamirškime ir svarbiausio dalyko gerai dienos pradžiai – pusryčių! „Miesto Žirafos“ dalinasi savo mėgstamiausiomis vietomis, kur ruošiami skaniausi
Visą žiemą susigūžę prasėdėjome namuose, o jei netyčia išlįsdavome pasižmonėti, kavinėse atsisėsdavome į šilčiausią, kuo toliau nuo durų esantį kampą. Pagaliau viskas pradeda keistis ir išėję į miestą galime ramiai pasisėdėti lauke – lauko teraso
Nors turime privilegiją gyventi šalyje, įsikūrusioje prie jūros, plačia jūros gėrybių maisto kultūra, deja, negalime pasigirti. Laimei, į pagalbą skuba kitų šalių restoranai, užpildantys šį poreikį. Jūros gėrybės ir žuvies patiekalai Vilniuje reč
Viename iš „Vilnius Tech Park“ pastatų įsikūręs „Sapiegos Bistro“ sutraukia nemažai šiame startuolių „hube“ dirbančių žmonių. Vieniems čia labai patinka, ta
Prieš keletą metų į Lietuvą įžengęs (tiksliau – grįžęs) pailgo žiedo formos patiekalas jau spėjo pavergti pusryčių maisto entuziastų širdis. Nors dabar beigeliai populiariausi JAV, jų istorija prasidėjo Europoje, LDK ir Lenkijos žydų bendruomenės
Skanumynų ir kavinių mados keičiasi panašiai, kaip rūbų: pradžioje karaliavusius įvairius kavos namus perėmė kepyklėles, o į šias jau taikosi amerikietiško stiliaus stiliaus spurgų (angl. donuts) fabrikėliai. Štai kelios mūsų rekomenduoj
Ir nutinka kartais sunkiai suvokiamų dalykų...Maisto kultūroje jau senokai egzistuoja apžvalgininko Andriaus Užkalnio kultas. Gatvių legendos byloja, kad po jo pagyrų prie restoranėlių išsirikiuoja eilės, ir priešingai – jei tik maisto ragautojas įve
„Devinkė“: poetams, bardams ir alaus fanatams.
Ilgą laiką Užupį pamėgusi bohema nusėsdavo „Šnekutyje“, „Špunkoje“ arba „Užupio picerijoje“, kur neretai, traukian
„Ha Noi“: Vietnamo stebuklas miegamajame rajone.
Pabandykite įsivaizduoti: Saulius Skvernelis ar Ramūnas Karbauskis vieši Vietname, pasidomi, kur ten paplūdimyje
„City Chef“: iš furgonėlio – į mėsainių šventovę.
Viskas prasideda nuo didelio noro ir šiek tiek pinigų – taip nutiko ir su gatvės maisto ambasadoriais „City Chef“, kurie kelerius metus po Lietuvą klajoję savo „fudtraku“, šiemet ryž